Raahen Ilmailijat Ry 
Hae verkosta
Internet     Raahenilmailijat.net
 
   
  Ilmailulajit  
 

Moottorilento
Purjelento
Ultrakevyt lento
Lennokit
Varjot ja liitimet
Koulutushinnat

Ultrakevytlento (UPL)

Ultrakevytlennon suosio on voimakkaassa kasvussa ja se on moderni ilmailun muoto. Nykyiset ultrakevyet lentokoneet on tekniikaltaan edistyksellisiä ja turvallisia. Voimanlahteenä nykyaikaisissa koneissa on luotettavat ja tehokkaat nelitahtimoottorit. Nyky ultrat on myös hyvin varusteltuja ja mukavia lentää.

Ultrakevyt ilmailu on sopiva vaihtoehto sinulle, joka haluat toimia itsenäisesti. Koneen keveydestä ja helposta käsiteltävyydestä johtuen, sen liikuttaminen maassa onnistuu yhdeltä henkilöltä. Siihen että kone on otettu hallista ja kun se on kiitotien päässä lentoon lähdössä, kuluu aikaa noin puoli tuntia. Ultrakevyt ilmailussa voit siis tehokkaasti käyttää vapaa aikasi itse lentämiseen.

Kerhollamme on 1 kpl tähän luokkaan kuuluvia lentokoneita.

OH-U371 OH-U400, EuroStar EV-97, joka on 2-paikkainen alatasokone. Tämä konetyyppi on hyvin suosittu ja se on yksi mukavimmista kevytilmaulukoneista mm. suorituskyvyn, ohjattavuuden sekä esteettömän näkyvyyden vuoksi.

Lentolupakirjan saaminen tähän luokkaan on mahdollista normaalille terveelle ihmiselle. Opiskelun minimimäärä on 60 h teoriaa, 25 h lentämistä, teoriakokeet sekä lentokokeet. Ultralentäjä voi lentää myös isoille lentoasemille ja tehdä matkalentoja kuten moottorilentäjätkin, mutta ultralla pimeällä lentäminen ei ole mahdollista eikä sillä voi lentää mittarilentoa. Vesi ja suksilentäminen ultralla on hyvin yleistä.