Raahen Ilmailijat Ry 
Hae verkosta
Internet     Raahenilmailijat.net
 
   
  Ilmailulajit  
 

Moottorilento
Purjelento
Ultrakevyt lento
Lennokit
Varjot ja liitimet
Koulutushinnat

Moottorilento (PPL)

Moottorilento on ilmailun laji, joka on lähimpänä "normaalia" lentoliikennettä. Sen harrastajat usein matkustavat koneella pitkiäkin matkoja työn tai muun matkustamistarpeen vuoksi. Tottakai lennetään myös huvin sekä itsensä kehittämisen vuoksi.

Lentokalustona tässä lajissa on yleisimmin alumiiniset lentokoneet, mutta on myös uudempia komposiittirakenteisia sekä erittäin kevyitä kangaspäällystettyjä koneita. Moottorit ovat yleensä ilmajäähdytteisiä boxer-tyyppisiä moottoreita, jotka käyvät lentobensiinillä.

Kerhollamme on 3 kpl tähän luokkaan kuuluvia lentokoneita.

OH-CVD OH-CVD, Cessna 172P, joka on 4-paikkainen ylätasokone. Tämä konetyyppi on maailman eniten valmistettu tyyppi ja on samalla yksi maailman turvallisimmista koneista.
Lentomatkustajan ohje - OHCVD

OH-KZE OH-KZE, Leivo KZ-7, joka on myös 4-paikkainen ylätasokone. Leivo on ns. Experimental kone, joka on museoikäinen ja jota on hieman viritelty vastaamaan tosiharrastajan tarpeita esimerkiksi suksilentotoiminnassa.
OH-PJF OH-PJF, Piper PA28-140, joka on 4-paikkainen alatasokone. Tämä konetyyppi on Piperin vastaus Cessnan 172 malleille ja on Cessnan ohella maailman yleisimpiä lentoneita kokoluokassaan. Tämä kone on vuokrattu kerhollemme ja yleensä sen sijoituspaikkana on Oulunsalo.
Lentomatkustajan ohje - OHPJF

Lentolupakirjan saaminen tähän luokkaan on mahdollista normaalille terveelle ihmiselle. Opiskelun minimi määrä on 100h teoriaa, 45h lentämistä, teoriakokeet sekä lentokokeet. Moottorilentäjän lupakirjan omaava voi hankkia pienen lisäkoulutuksen käytyään helposti myös purjelento- sekä ultralupakirjan. Moottorilentäjän lupakirjaan on saatavilla erilaisia kelpuutuksia, kuten yölentokelputus, mittarilentokelpuutus, ansiolentokelpuutus, vesilentokelpuutus, jne.

Tämä on laji, joka maksaa eniten ilmailuharrastuksista, mutta myös antaa eniten harrastajalle.